Hobbynyt Januar

Vi startede stille og roligt op med ”Rainbow loom”. Rainbow Loom er kort fortalt små elastikker, som du fletter ind i hinanden ved hjælp af en væv og en hæklenål, på en sådan måde, at du kan lave alverdens ting lige fra armbånd, vedhæng, små punge osv. Det er f.eks udnævnt til at årets (2014?) legetøj i USA og Holland.

En del af børnene havde fået det i julegave eller havde det allerede i forvejen. Så vi udvekslede erfaringer, ideer, fandt på pænere lukkemetoder til armbånd m.m.
Vi gik i krig med armbånd, ringe, pynt til håret, blyantsholdere –og pynt, vedhæng til tasker, nøgleringe osv.

Jeg havde desværre fået fat i et kopiprodukt, så det var der et par udfordringer med. Elastikkerne knækkede meget let. Specielt når vi lavede vedhængene gik det meget let galt, da der er rigtig mange elastikker ovenpå hinanden. Efterfølgende har jeg også oplevet at elastikkerne er knækket et par uger efter de er pillet af væven. Det er jo rigtig ærgligt når man sidder og bruger tid på det og gør sig umage.

Jeg kan kun anbefale at arbejde med det originale produkt, jeg har ikke oplevet de samme problemer med ”Rainbow Loom” elastikkerne – at de knækker så let. De er godt nok lidt dyrere, men i den sidste ende en sjovere fornøjelse.

looms1

Der var også mulighed for at lave en armbåndsholder, den på billedet består ganske enkelt af en hård paprulle (fra en køkkenrulle) filt og lim.

Midt januar gik vi så i gang med det ”STORE ORIGAMI PROJEKT”. Vi lagde ud med at lave lanterner af papir, det var der en del børn der havde efterspurgt! Man kunne vælge mellem en ”knæklanterne” eller en ”stjernelanterne”. Så alt efter hvilken model, skal man bruge et papir der enten er kvadratisk eller et rektangel. Det maler man så på, vi sprayede eller lavede bobleteknikken. Det tørrer lidt hurtigere. Når papiret er tørt skal det så pensles med olie, bare den helt almindelige billige madolie. Det gør man for at papiret bliver sådan lidt ”gennemskinneligt”. Det skal så ligge og trække til dagen efter.

Lanterne DIY

Så skal papiret foldes, igen alt efter hvilken model man har valgt. Det kan være en god idé at sætte et fyrfadsglas i lanternerne, da de jo er af papir, eller man kan hælde sand/salt i hvis man de skal stå udenfor, så de bliver mere stabile!